Kristine

Kunst har alltid betydd mye for meg, -både på det praktiske og teoretiske plan, -men kanskje mest av alt er det et universelt språk som ofte når frem til mennesker på en mer direkte og umiddelbar måte.

Gjennom å studere kunsthistorie i mange år har jeg også fått mye inspirasjon til mine egne bilder både i form av teknikker, motiver og idèer. Eldre kunst og særlig renessansen og barokken har vært en stor inspirasjonskilde for meg og ved mange studieturer utenlands har jeg fått oppleve det beste som finnes, -blant annet innenfor disse periodene.

Jeg har alltid vært opptatt av naturvern og dyrevelferd. I mine bilder vil jeg forsøke å appellere til den menneskelige, etiske og moralske siden i oss. Den siden som forteller oss at vi bør ta vare på jorda, naturen og alle de skapninger vi alle har et ansvar for. Og som har like stor rett til livet som oss. Dyrene har også sjel, interesser, identitet og det er et av de budskap jeg vil formidle med mine bilder.

Jeg maler for det meste figurativt naturalistisk og tar gjerne et utsnitt for å skape nærhet til motivet. Bildene blir nærmest et «psykologisk portrett» hvor jeg prøver å få frem personligheten til hvert enkelt dyr og forsøker dermed å skape en relasjon til betrakteren. Det er ingen bestemt litterær fortelling bak mine bilder. De er forsøkt gjort tidløse. Betrakteren må selv være med å skape historien…

Teknikker:

Jeg maler for det meste med olje eller akryl eller tegner. Jeg har også drevet en del med foto, grafiske teknikker og skulptur, men maleri er for tiden mitt favorittmedium.